Společnost Nomad Films získala ocenění Clio

Z reklamy na Samdex Samsonite z produkce společnosti Nomad Films

Z reklamy na Samdex Samsonite z produkce společnosti Nomad Films Zdroj: archiv

Produkční společnost Nomad Films veze stříbrnou sošku z letošních Clio Awards, které se každoročně udílejí v New Yorku. Oceněna byla v kategorii produkce/servis reklamy od 30 do 60 sekund.

Spotová kampaň pro Samdex Samsonite vynesla produkční společnosti Nomad Films stříbrnou sošku na přehlídce Clio Awards. Kampaň vznikla v produkci Nomad Films Bratislava, výkonným producentem byl Lukáš Skalník z Nomad Films Praha. Kampaň měl na starost uznávaný režisér animovaných reklam Bernie Roux, který aktuálně žije v Praze a s Nomad Films dlouhodobě spolupracuje.

„Na kampani pracoval opravdu skvělý tvůrčí tým, ať na straně agentury nebo produkce a postprodukce. Za všechny bych rád zmínil kameramana Martina Doubu, slovenského producenta Jožku Lípu včetně celého slovenského štábu nebo zvukové studio Bang Europe, které se postaralo o hudbu a zvukovou postprodukci. Velký úspěch je to i pro režiséra Bernie Rouxe, který už sice jednoho stříbrného lva má, ale za animovanou reklamu. Kampaň pro Samdex byla jeho první čistě hraná reklama,“ pochvaluje si Lukáš Skalník z Nomad Films Praha.

Jeden ze série oceněných spotů

Pro Nomad Films je to letos již druhý úspěch, v červnu získala bronzového lva na Cannes Lions International Festival of Creativity.