Strážci Galaxie vévodí návštěvnosti tuzemských kin

Kinoreklama

Kinoreklama

Akční podívaná vycházející z úspěšného komiksu Strážci Galaxie je hned první týden od svého uvedení v čele návštěvnosti tuzemských kin. Snímek, jehož hrdiny jsou samé pochybné existence, o víkendu přilákal 37.969 diváků, kteří v pokladnách kin nechali 5,724.301 korun.

Na druhém místě je debut Miroslava Krobota Díra u Hanušovic, Černou komedii s herci Dejvického divadla vidělo přes 70.000 diváků. Následuje Hercules, v němž bájného hrdinu ztvárnil svalnatý Dwayne Johnson. O víkendu film zhlédlo 9188 návštěvníků, informuje na svých stránkách Unie filmových distributorů. Na čtvrtou příčku z pátého místa v minulém týdnu dosáhl animovaný snímek Jak vycvičit draka 2, který má na kontě 328.537 diváků a jehož tržby překročily hranici 44 milionů korun. Na pátém místě skončil animovaný snímek Letadla 2: Hasiči a záchranáři, který již celkem vidělo 42.413 zájemců.

Z tuzemských snímků je ještě na 9. místě režijní debut Rudolfa Havlíka nazvaný Zejtra napořád, na 16. místě pohádka Zdeňka Svěráka Tři bratři, kterou však teprve čeká vstup do velkých kin. Dokument věnovaný Martě Kubišové Magický hlas rebelky je devatenáctý.

Žebříček je sestavován z údajů, které Unii filmových distributorů poskytují provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech českých kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.