Stream.cz dosáhl v březnu 32 milionů zhlédnutí

Tonda Blaník si zatím cenu Týtý neodnáší

Tonda Blaník si zatím cenu Týtý neodnáší Zdroj: archiv

Celkový počet zhlédnutí všech pořadů internetové televize Stream.cz zaznamenal v březnu nový rekord, vyšplhal na 32 milionů.

Vysílání na Streamu po stránce sledovanosti dominoval v březnu magazín Fenomén, jenž se v desítce nejpřehrávanějších pořadů umístil hned dvakrát.

Březen byl měsícem seriálů Kancelář Blaník a Praha vs. prachy. Počty zhlédnutí obou pořadů se pohybují těsně pod první desítkou, jsou však výjimečné tím, jak politickou satirou, resp. aktuální publicistikou oslovují velký počet fanoušků na sociálních sítích. Twitter Tondy Blaníka zasáhl více než 200 000 lidí, počet interakcí (sdílení, komentáře, likes) s trailerem a prvním dílem přesáhl 4000.

Série reportáží Praha vs. prachy pak od svého spuštění (24. 2.) do konce března zaznamenala přes devatenáct tisíc sdílení a ve stejném období se počet jejích fanoušků na Facebooku vyšplhal z nuly na více než 12 tisíc, přičemž další přibývají.

V březnu byla internetová televize také často zmiňována v souvislosti s anketou divácké popularity TýTý, ve které jen na základě měřených přímých prokliků na nominační formulář z webu Stream.cz, kde byla umístěna výzva k hlasování pro reportéra Jana Tunu, moderátorku Karolínu Vrbasovou a seriál Kancelář Blaník, zaznamenala více než sedmdesát tisíc zobrazení. Zaslané hlasy nebyly organizátory soutěže uznány, nicméně pro Stream.cz to znamená jednoznačnou podporu.