Televize Nova v neděli spustí nové studio pro zpravodajství

TV Nova (ilustrační foto)

TV Nova (ilustrační foto) Zdroj: david-vanicek.blog.cz

Zpravodajství v TV Nova představí nové studio, grafiku, znělky a logo Televizních novin v neděli 23. března. Postupně se z nového multifunkčního studia budou vysílat i ostatní zpravodajské a publicistické pořady TV Nova. Změnu studia, a to na duben, chystá také Česká televize.

Klíčovými prvky nového zpravodajského studia budou zakřivená projekční stěna o celkové ploše 20 m2, která umožňuje zobrazení ve vysokém rozlišení Ultra HD, doplněná průhledným stolem pro moderátory s vlastní projekcí grafiky. Dálkově ovládané digitální pozadí dovolí měnit barevné ladění a světelnou atmosféru ve studiu v reálném čase. Další projekční stěna o ploše 8 m2 má být podle informací televize největší dotykovou obrazovkou v Evropě.

Studio bude využíváno nejen pro polední, odpolední a večerní Televizní noviny, Sportovní noviny a Počasí, ale i pro natáčení Střepin, Víkend, Prásk, studia F1 a dalších zpravodajských a publicistických pořadů.

Televize Barrandov už na začátku března posunula start svých večerních zpráv na 18.30. Vedle toho celou relaci přejmenovala z Hlavních na Naše zprávy a přišla zároveň s konceptem nového studia.

Další změnu ve své hlavní zpravodajské relaci připravuje také Česká televize, která chce v dubnu představit ve svých Událostech nové studio, kde bude dán rovněž větší prostor moderním technologiím. Studio má být také vzdušnější a má díky dvěma plazmovým obrazovkám nabízet větší prostor pro prezentaci televizních záběrů a informací. Hlavní zpravodajská relace veřejnoprávní televize pak bude více propojena se samotným programem ČT 24.