Titul PR osobnost roku získal David Ondráčka

David Ondráčka

David Ondráčka

O tom, kdo získá ocenění PR osobnost roku 2012, rozhodli přímým hlasováním účastníci úterního PR Summitu. Ředitel Transparency International David Ondráčka byl vybrán z pěti finalistů. Cenu PR osobnost roku udělila letos již počtvrté Asociace Public Relations Agentur – APRA.

David Ondráčka byl nominován za neúnavnou aktivitu ve vedení Transparency International, která napomohla tomu, že téma korupce se dostalo do popředí společenského zájmu. Čerstvý držitel titulu PR osobnost se veřejnému boji proti korupci věnuje přes deset let. Specializuje se na politickou korupci, veřejné zakázky a investice, vyšetřování finanční kriminality a reformy veřejných politik. Konzultantsky pracuje pro mezinárodní instituce v řadě zemí Evropy. V Transparency International pracuje od roku 2001, ředitelem je od roku 2008.

APRA volila PR osobnost roku (dříve PR manažer roku) počtvrté. Přes první a druhé kolo z 25 nominovaných kandidátů postoupili na short list: Michal Donath (Donath Business & Media), Klára Gajdušková (Česká spořitelna), Ivo Měšťánek (ČSOB), David Ondráčka (Transparency International ČR), Petr Soukup (Český dům v Londýně).