Týdeník Euro povede Vadim Fojtík

Vadim Fojtík, šéfredaktor týdeníku Euro

Vadim Fojtík, šéfredaktor týdeníku Euro Zdroj: Tomáš Novák (Euro)

Dosavadní zástupce šéfredaktora Vadim Fojtík se stává novým šéfredaktorem týdeníku Euro z vydavatelství Mladá fronta. Nahrazuje Michala Půra, který odchází do vydavatelství CNC.

Na pozici šéfredaktora týdeníku Euro bude mít Vadim Fojtík na starosti především obsah tištěného vydání, ale také online projekty Eura, tedy web Euro.cz, informační zpravodajské služby Euro newsletter a Euro24, sociální sítě a internetovou televizi Euro TV.

„V následujících týdnech posílíme redakci o další kvalitní novináře,“ řekl Fojtík. Mezi redaktory působí zkušení komentátoři, analytici a novináři jako například Pavel Páral či Miroslav Zámečník.

 

Fojtík nastoupil do redakce týdeníku Euro v roce 2003 na pozici redaktora, zástupcem šéfredaktora je od roku 2013. Na mediálním trhu působí s menšími přestávkami již řadu let. Svoji novinářskou kariéru začal v Denním Telegrafu, psal mimo jiné i pro Hospodářské noviny a Lidové noviny.

Zástupcem šéfredaktora a současně hlavním editorem týdeníku Euro bude Tomáš Jeník. Předchozí letitý šéfredaktor titulu Michal Půr odchází do vydavatelství CNC.