Unipetrol podpoří studenty přírodních a technických oborů

Technické obory lákají vysokoškoláky

Technické obory lákají vysokoškoláky Zdroj: Foto: scom

Petrochemická skupina Unipetrol založila nadaci, jejímž prostřednictvím chce každý rok mezi nadané studenty středních a vysokých škol rozdělit šest milionů korun. 

Studenti se budou moci přihlásit jak o stipendia či placené stáže, tak o příspěvky na vlastní výzkumné projekty či odborné práce. Do letošího stipendijního programu se studenti mohou hlásit již nyní, uzávěrka přihlášek je stanovena na konec června.

„Otevíráme příležitost ke vzdělání co nejširšímu počtu studentů, nezávisle na původu či sociálním zázemí,“ řekl Andrzej Modrzejewski, generální ředitel skupiny Unipetrol. Modrzejewski doufá, že tento krok povede k popularizaci a rozvoji přírodních a technických oborů u nastupující generace.

Unipetrol dlouhodobě spolupracuje s regiony, ve kterých působí, podporuje střední školy a těsně spolupracuje také s VŠCHT, jejíž rektor Karel Melzoch rovněž zasedl ve správní radě nadace. O podporu mohou žádat nejen jednotliví žáci a studenti, ale také školy.

Nadace chce především působit v regionech postižených chudobou. Maximální částka pro jednoho žadatele je sto tisíc korun pro vysokoškoláka a 50 tisíc korun pro středoškoláka. Stipendia dostanou proplacena v měsíčních částkách.