V O2 areně bude sídlit i televizní stanice

O2 Arena

O2 Arena Zdroj: E15 Anna Vackova

Jedna z největších evropských hokejových hal, pražská O2 arena, se stane sídlem i nové sportovní televizní stanice O2 Sport. Nový program spustí v polovině srpna telekomunikační společnost O2, která má stejného majitele jako hala v Libni - PPF miliardáře Petra Kellnera.

„Poměrně dlouho jsme se rozhodovali, kam umístit vysílací studio. Volba nakonec logicky padla na chrám českého sportu, pražskou O2 arenu,“ uvedl manažer kanálu O2 Sport Marek Kindernay, jenž do loňského března působil jako ředitel Nova Sport. „Zároveň jsme hledali i unikátní prostory, jež disponují potřebným technologickým zázemím, a to vše nám O2 arena zaručí,“ dodal.

Ostré spuštění kanálu O2 Sport se plánuje na 15. srpen. „V současné chvíli chystáme technologické řešení, rozhodujeme o vizuálním stylu celé televizní stanice a vybíráme redaktory i moderátory,“ podotkl.

Zástupci stanice již dříve uvedli, že nabízet bude například zápasy fotbalové Ligy mistrů a anglické Premier League, mistrovství světa v rallye, evropské šampionáty mužů i žen ve volejbale a tenisové turnaje ATP a WTA. Nově přikoupila i práva na pořady z prostředí bojových sportů.

Televize se zaměří i na i bojové sporty

Zákazníkům přinese živé přenosy i záznamy z boxu, kickboxu a stále více populárního MMA, neboli plnokontaktního sportu bez využití zbraní spojující techniky několika bojových sportů i umění najednou. „Právě bojové sporty nyní zažívají svůj boom a jejich obliba rapidně roste,“ říká Anna Lenerová, která je v O2 zodpovědná za akvizice nových kanálů i sportovních práv pro O2 TV.

O2 Sport bude dostupný v rámci placené digitální televize O2 TV i mobilní televize O2TV Go. Vysílat bude každý den od rána do nočních hodin.

Nová stanice bude mít silnou konkurenci. Celoplošně přes zemské digitální vysílání je možné sledovat veřejnoprávní ČT Sport, jehož podíl na sledovanosti mezi všemi stanicemi činí v průměru zhruba čtyři procenta. Přes satelitní a kabelové stanice pak vysílá Nova Sport, motoristický Sport5, Eurosport, Sport 1, Sport 2, slovenské Sport TV.1 a Sport TV.2, stanici Extreme Sports či třeba Golf Channel.