Vysoká škola báňská láká studenty přes virální videa

Vysoká škola báňská

Vysoká škola báňská

Internet zaplavila virální videa lákající ke studiu techniky. Stojí za nimi Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava, která se snaží upoutat pozornost žáků a studentů základních a středních škol. Virální videa jsou součástí kampaně s názvem „Zlepši si techniku“, kterou pro VŠB-TUO připravila agentura Ogilvy & Mather.

„Celkem vznikla tři virální videa, jejichž cílem je přimět diváky k návštěvě webovských stránek www.zlepsisitechniku.cz. Každé z nich je provázáno s edukativní sekcí vysvětlující jejich záměr. Mobilní aplikace, která umí číst myšlenky, modulátor mutujícího hlasu či auto poháněné kravskými plyny – tedy témata virálních videí – jsou spíše hudbou budoucnosti, ale studium techniky může právě k podobným vynálezům zájemce dovést,“ popisuje virální videa tisková mluvčí VŠB – TU Ostrava paní Klára Janoušková.

VŠB – TU Ostrava postupně spustila s každým virálním videem také tři úrovně hry, které na videa tematicky navazují – www.zlepsisitechniku.cz/game/ – a v poslední fázi také soutěž o iPad, která je podmíněna aktivním užíváním webovských stránek.

Mezi další aktivity kampaně „Zlepši si techniku“ patří výstavy a „science show“, venkovní reklama a reklama v prostředcích MHD a aktivita na sociálních sítích. Nechybí ani dlouhodobá PR podpora.

Video