Značku Ostravar vyhrála Aetna

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Archiv firem

Komunikační agentura Aetna zvítězila ve výběrovém řízení společnosti Pivovary Staropramen, která hledala novou „big ideu“ pro plánovaný repositioning značky Ostravar.

Aetna ve spolupráci s výzkumnou a insightovou agenturou Simply5 v současnosti připravuje nový, dlouhodobý komunikační příběh značky nejznámějšího ostravského piva. Představen by měl být v létě letošního roku.

Zástupci Pivovaru Staropramen pozvali do tendru na Ostravar zejména nesíťové a regionální agentury. „Regionální pivo jednoduše potřebuje regionální řízení a partnera, který bude mít motivaci růst společně se značkou,“ říká Zuzana Cieciotková, brand manažerka značky Ostravar.

Výběrové řízení probíhalo ve třech kolech. V prvním kole byla představena big idea, v druhém její rozpracování do jednotlivých komunikačních nástrojů. Dva nejlepší koncepty následně prošly na testování do focus groups.

„Z velké části půjde o nadlinkové aktivity, eventy a aktivační projekty,“ nastiňuje kampaň Michal Rožek, new business developer agentury Aetna.