Známé tváře pomůžou v kampani proti rakovině

Ministerstvo zdravotnictví

Ministerstvo zdravotnictví

Ministerstvo zdravotnictví zahájí na začátku března celorepublikovou informační kampaň zaměřenou na podporu programů screeningu nádorů prsu, děložního hrdla a kolorekta. Televizní spoty budou prezentovány osobními vzkazy známých českých osobností. Kampaň vznikla ve skupině Ogilvy.

Na důležitost prevence rakoviny prsu se rozhodla upozornit herečka Chantal Poullain, svůj vzkaz týkající se možnosti prevence rakoviny děložního čípku předává herečka Ilona Svobodová a na nutnost prevence rakoviny tlustého střeva pak ve svém vzkazu upozorňuje herec Jan Čenský. Součástí informační kampaně budou televizní a rozhlasové spoty s osobními vzkazy Chantal Poullain, Ilony Svobodové, Jana Čenského a apely lékařů. Veřejnosti bude dále představen krátký vzdělávací film a s kampaní se bude možné setkat i prostřednictvím inzerce v denících a dalších periodikách, na billboardech, letáčcích, informačních bannerech na webových portálech a také ve formě speciální roadshow.

„Rozpočet projektu byl schválen v celkové výši cca 107 milionů korun. Na samotné adresné zvaní je vyčleněno přibližně 62 milionů. Projekt je z 85 % financován z evropských zdrojů, konkrétně z Evropského fondu pro regionální rozvoj,“ řekl ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.