Letištní včely se zařadily k tuzemské elitě

„Letištní med splňuje nejen normy potravinářské legislativy, ale i přísné kvalitativní požadavky pro dětskou výživu,“ komentovala výsledky ředitelka pro životní prostředí Letiště Praha Eva Říhová.
Med ale bohužel může ochutnat jen úzká skupina vyvolených. Letiště jej totiž nedodává do žádné distribuce, vesměs jej používá jako reklamní dárek pro partnery či zákazníky. Pět včelstev vyprodukuje ročně zhruba 160 kilo medu.
Užitečný hmyz začali na Ruzyni chovat - po vzoru německých či britských letišť - především kvůli monitoringu kvality životního prostředí v areálu a výskytu škodlivých látek. Med proto každoročně putuje na chemický rozbor do laboratoře Výzkumného ústavu včelařského, ten také spolupořádá klání Český med.
Městské včelaření není ovšem výsadou pouze letiště. Úly v poslední době vznikají i na střechách domů přímo v centru. Takto vlastní med získává například hotel InterContinetal.