Templářským sklepům Čejkovice, jednomu z domácích lídrů, klesl zisk

Červené víno - ilustrační foto

Červené víno - ilustrační foto Zdroj: CTK

Jednomu z největších tuzemských výrobců vína, Templářským sklepům Čejkovice, loni klesl zisk zhruba o třetinu na téměř deset milionů korun. Zisk společnosti je za poslední čtyři roky nejnižší.

Údaje vyplývají z výkazu zisku a ztráty založeného ve Sbírce listin. Firmě z Hodonínska také klesly tržby za prodej vlastních výrobků a služeb o 13 procent na 230,7 milionu korun. Také tržby společnosti jsou nejnižší za poslední čtyři roky.

Templářské sklepy Čejkovice ročně vyrobí kolem šesti milionů lahví vín včetně sektů. Firma sdružuje 396 pěstitelů hroznů. V Česku má významný podíl v dodávkách do obchodních řetězců.

Společnost měla v minulosti problémy se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí, která odhalila, že firma na trh dodávala jako české víno z hroznů neznámého původu.

Letos firma čelila insolvenčnímu návrhu. Po několika dnech ale soud řízení zastavil. Podání maďarské společnosti Corpona Trade odmítl. Chyběl v něm například konkrétní údaj o splatnosti pohledávek, které firma uvedla.

Templářské sklepy Čejkovice koupily vinařství Reisten