Wolt otevírá první kamenný obchod na Smíchově. Zboží z něj rozveze do dvaceti minut

První kamenný obchod Wolt Market na pražském Smíchově spustí finský technologický startup 24.listopadu. Rozvoz zboží z něj zabere dvacet minut.

První kamenný obchod Wolt Market na pražském Smíchově spustí finský technologický startup 24.listopadu. Rozvoz zboží z něj zabere dvacet minut. Zdroj: Wolt

Ředitelka Wolt Marketu pro Česko a Slovensko Jana Trnovská
První kamenný obchod Wolt Market na pražském Smíchově spustí finský technologický startup 24.listopadu. Rozvoz zboží z něj zabere dvacet minut.
Kurýr Woltu v Praze
4
Fotogalerie

Technologický startup Wolt otevírá první kamennou prodejnu na českém trhu. Wolt Market je nová služba, která nabídne expresní rozvoz potravin, drogerie, ale i potřeb do domácnosti do dvaceti minut od objednání. Česko se tak připojí k Finsku, Řecku nebo Dánsku, kde již Wolt svoji síť kamenných obchodů rozjel. Smíchovský Wolt, nacházející se v ulici Svornosti, do konce roku doplní druhý kamenný obchod, který službu rozšíří do dalších částí Prahy.

Během prvního měsíce se nová služba soustředí primárně na obsloužení širšího centra města, kromě Smíchova například také na Dejvice, Vinohrady, Hradčany nebo Nové Město. Do konce tohoto roku bude spuštěn druhý Wolt Market nedaleko centra, který rozšíří službu do oblasti Holešovic, Karlína, Libně či Troji.

Do nového segmentu trhu vstupuje startup po třech letech zkušeností v Česku. Dosud Wolt nabízel rozvoz jídel z restaurací nebo nákupů potravin z partnerských prodejen. Nyní rozjíždí svůj první Wolt Market. Ten kromě běžných potravin různých kategorií nabídne i produkty dodavatelů jako jsou Sklizeno, Biopekárna Zemanka nebo farma Struhy. Se sortimentem neopomene ani zákazníky s bezlepkovou, bezlaktózovou, veganskou nebo proteinovou stravou.

Market bude fungovat jako uzavřený obchod, ve kterém obsluha objednávku zkompletuje a připraví k doručení. Připravený nákup pak mohou vyzvednout pouze partnerští kurýři Woltu, kteří ode dneška začnou kombinovat rozvoz všech nabízených služeb společnosti. Wolt Market bude otevřen denně a nákupy z něj bude možné objednat v čase mezi osmou a dvaadvacátou hodinou.

Ambice Woltu ale nezůstávají jen na území hlavního města. „Praha je pro nás klíčový trh, ale samozřejmě chceme rychle expandovat i do dalších měst po Česku i Slovensku. Jak nám ukazují zkušenosti ze zahraničí, zájem o rozvážky zboží z Wolt Marketu je velký od počátečního otevření,” říká ředitelka Wolt Marketu pro Česko a Slovensko Jana Trnovská.

Wolt proto cílí na rozšíření služby do všech měst, ve kterých v České republice působí. Vedle Prahy si tak z Wolt Marketu budou moci v budoucnu objednat obyvatelé Brna, Ostravy, Olomouce, Plzně, Liberce, Pardubic, Hradce Králové, Českých Budějovic i Kladna. Prvního Wolt Marketu se dočká také Slovensko. Přímo v Bratislavě spustí startup kamennou prodejnu na přelomu roku.

Investice roku 2021: Komodity, akcie, kryptoměny i dluhopisy. Podívejte se ve videu.

Video placeholde
• Videohub