Přechodný mýtus o přechodné inflaci. Wall Street varuje svět před drahou dekádou

Investoři na Wall Street tak momentálně očekávají v pětiletém i desetiletém výhledu tak rychlý růst cen, na jaký se takřka dvě poslední generace Američanů bály i jen pomyslet.

Investoři na Wall Street tak momentálně očekávají v pětiletém i desetiletém výhledu tak rychlý růst cen, na jaký se takřka dvě poslední generace Američanů bály i jen pomyslet. Zdroj: Profimedia

Na burzách se už omikronu nebojí.
2
Fotogalerie

Ještě na počátku roku centrální banky bagatelizovaly fenomén inflace jako přechodný jev, geopolitické otřesy s dramatickým dopadem na komoditní trhy ovšem důkladně zamíchaly kartami a proměnily siluetu budoucnosti, jak ji vidí finanční svět. Investoři na Wall Street tak momentálně očekávají v pětiletém i desetiletém výhledu tak rychlý růst cen, na jaký se takřka dvě poslední generace Američanů bály i jen pomyslet. Trendově má přitom výhled Wall Street globální dosah. Konflikt na Ukrajině se stal jen poslední kapkou pro obrat v investorské mentalitě, která hrozí tím, že se přelije do nové globální dlouhodobé inflační reality.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!