Přichází čas Majálesů

Majáles 2014

Majáles 2014

S jarem se přiblížila doba, kdy budou studenti slavit. Studentský měsíc plný pozitivní energie, zábavy a informací zakončený největšími open-air festivaly. A rovnou ve třech městech.

Jako první si oslavy užili nejen studenti v Hradci Králové. Od 10. dubna stála na Masarykově náměstí májka – tradiční symbol spolupráce mezi studenty. Během následujících čtrnácti dní ožilo město různorodými akcemi určenými pro širokou veřejnost, např. Hradec – univerzitní město, během níž proběhly přednášky z různých univerzitních oborů. Vše zakončil 26. 4. majálesový průvod, který zamířil na louku za Piletický potok.

Co se v Hradci natrénuje, to se v Praze jako najde. Pražský měsíc studentů začal 25. března a potrvá do 30. 4., kdy se sejdeme neobvykle v Letňanech. Majáles nabídne program na desíti scénách v pavilonech letňanského výstaviště.

Říká se, že to nejlepší přijde na konec. Jestli to platí i o atmosféře v Brně, se přesvědčíme 7. května. Po loňském přesunu se i letošním ročník uskuteční na brněnském výstavišti. Majáles nabídne program na 5 venkovních a 4 krytých scénách v pavilonech. “Kvůli pohodlí návštěvníků přidáváme obří pavilon P a sousední plochy,” uvedl mluvčí Majálesů Štěpán Neubauer.

Hlavními taháky letošních ročníků jsou kapely Chinaski, Horkýže Slíže, holandští Kensigton nebo Tomáš Klus.

Majáles 2014Majáles 2014

Bezkontaktní festival

Letošní novinkou budou čipové náramky. Ty budou každému návštěvníkovi sloužit namísto papírové vstupenky a zároveň jimi budou platit v celém prostoru festivalu jednoduchým přiložením čipu. Přínosem bude především zrychlení obslužnosti při placení. Další výhodou je zapojení návštěvníků do inteligentních her, propojení se sociálními sítěmi a větší bezpečnost - registrované náramky totiž půjde v případě ztráty nahradit.

http://www.majales.cz/.