Ahold už nechce pečivo od United Bakeries a Penamu

Zájem o chleba klesá. Kromě nízkých odbytových cen trápí pekaře i klesající spotřeba chleba v přepočtuna jednoho obyvatele

Zájem o chleba klesá. Kromě nízkých odbytových cen trápí pekaře i klesající spotřeba chleba v přepočtuna jednoho obyvatele Zdroj: 7 Jiri kotatko

Společnost Ahold, provozovatel sítě prodejen Albert, ukončila spolupráci s pekárnami United Bakeries a Penam, rohlíky a chleba bude prodávat pouze od regionálních pekařů. Změna začne platit ve středu 10. října.

Týkat se bude všech 282 prodejen Albert. „Tento krok je výjimečný hlavně v tom, o jak velké množství zboží se jedná. Klasické rohlíky, housky a chléb Šumava jsou nejprodávanějšími položkami mezi čerstvým pečivem,“ uvedl Milan Mrázek, manažer společnosti Ahold zodpovědný za pečivo. Dodal, že denně je potřeba dodat na každou prodejnu desítky přepravek.

Nově by měly tyto výrobky na pulty putovat pouze z pekáren místních pekařů. „Zajistit lokální pekaře, kteří budou schopni dodávat v požadovaných časech dostatečné množství zboží, nebylo úplně jednoduché, nakonec jich máme téměř 30,“ sdělil Mrázek.

:

 

 

 

Regionální výrobci pečiva dodávali dosud do prodejen Albert spíše krajové speciality a doplňkový sortiment pečiva, čímž rozšiřovali standardní nabídku největších dodavatelů, pekáren United Bakeries a Penam.