ArcelorMittal dodá do Ruska téměř tisíc náprav pro nové tramvaje určené k mistrovství světa

ArcelorMittal Ostrava

ArcelorMittal Ostrava Zdroj: ctk

Augustine Kochuparampil, ArcelorMittal Ostrava
ArcelorMittal Ostrava
Augustine Kochuparampil, ArcelorMittal Ostrava
4
Fotogalerie

Strojírna ArcelorMittal Engineering Products Ostrava, dceřiná společnost huti ArcelorMittal Ostrava (AMO), dodá do Ruska téměř tisíc náprav pro nový typ tramvají. Tyto tramvaje budou příští rok přepravovat fanoušky i hráče během fotbalového mistrovství světa. Výrobky firma odešle do konce roku, sdělila mluvčí AMO Barbora Černá Dvořáková. Hodnotu zakázky neuvedla.

Nápravy jsou určeny pro nový typ moderních tramvají 71-931M "Vityaz-M". Jde o plně nízkopodlažní tramvaj, která pojme až 265 cestujících. Nápravy vyrobené v Ostravě budou použity pro přibližně 150 tramvají.

"Výrobu všech náprav pro nový typ tramvaje, který se bude používat na fotbalovém mistrovství světa 2018, dokončíme letos v listopadu, aby se vše stihlo včas dodat a zkompletovat," uvedl manažer ArcelorMittal Engineering Products Ostrava Daniel Doležal.

Černá uvedla, že strojírna ArcelorMittal dodává tramvajové nápravy především svým tuzemským partnerům. "Hotové tramvaje pak kromě tuzemska putují na Slovensko, do Maďarska, Francie, Turecka, Ruska a na Ukrajinu," doplnila mluvčí.

Video: Podívejte se na vodíkový vlak v Česku

Video placeholde
Vodíkový vlak Alstom Coradia iLint • Živě.cz

Výrobně opravárenský podnik ArcelorMittal Engineering Products Ostrava je dceřinou společností AMO. Závod sdružuje strojírenskou a slévárenskou výrobu. Vyrábí především strojní díly a zařízení, ocelové konstrukce a železniční dvojkolí, v oblasti slévárenství je zaměřen na výrobu odlitků z oceli a litiny.

Společnost ArcelorMittal Ostrava vyrábí ročně více než dva miliony tun oceli. Své výrobky vyváží do více než 40 zemí. Podnik má i s dceřinými společnostmi více než 7000 zaměstnanců. Patří do největší světové ocelářské skupiny ArcelorMittal.