ArcelorMittal plánuje prodat část svých aktivit ve Francii

ArcelorMittal

ArcelorMittal Zdroj: Profimedia.cz

Největší světový producent oceli ArcelorMittal hledá obchodního partnera pro jednu ze svých francouzských dceřiných firem. Společnost podle svého dnešního sdělení rovněž jedná o prodeji jedné ze svých součásti, která působí převážně ve Francii.

Společnost SoluStil, pro kterou ocelárny hledají obchodního partnera, vyrábí plechy pro využití v leteckém a kosmickém průmyslu, na železnici nebo v zemědělství. Podnik má zhruba 660 zaměstnanců.

Společnost Wire Solutions, o jejímž prodeji skupina zahájila jednání, vyrábí oplocovací dráty a hřebíky. Ve Francii zaměstnává zhruba 720 lidí, aktivity má ale také v Británii a v Polsku.

Francouzský list Le Figaro napsal, že části ztrátového SoluStilu by mohly převzít sesterské italské skupiny Cellino a CLN. Jméno kupce pro Wire Solutions by mohlo být známo 7. července.

ArcelorMittal má ve Francii zhruba 17 200 zaměstnanců. Celosvětově zaměstnává 210 tisíc lidí. Skupina, která se v poslední době potýkala s nízkými cenami oceli, loni prohloubila ztrátu na téměř osm miliard dolarů. Součástí skupiny ArcelorMittal je také česká společnost ArcelorMittal Ostrava.