Armatury Group dodá do Ruska armatury za více než 77 milionů korun

armatury (ilustrační foto)

armatury (ilustrační foto) Zdroj: Petr Berger, Euro

Společnost Armatury Group z Dolního Benešova na Opavsku, která vyrábí armatury nebo potrubí, dodá průmyslové armatury za více než tři miliony eur (přes 77 milionů korun) pro druhou etapu výstavby ruské Novovoroněžské jaderné elektrárny.

Armatury Group dodá výrobky Atomenergoprojektu, což je dceřiná společnost ruského koncernu Rosatom. Za Rosatom o tom informovala Monika Matyáštíková.

Generální ředitel Armatury Group Vladimír Nekuda uvedl, že Rosatom patří mezi klíčové zákazníky společnosti v jaderné energetice. „Spolupráce s ním nám, kromě zakázek, dává možnost podílet se na špičkových jaderných technologiích, a posilovat tak léta budovanou pozici osvědčeného dodavatele pro jadernou energetiku, a to nejen na českém, ale i světovém trhu,“ uvedl Nekuda. Dvě dceřiné firmy Rosatomu jsou součástí česko-ruského Konsorcia MIR.1200, jež se uchází o dostavbu Jaderné elektrárny Temelín.

Společnost Armatury Group zaměstnává 500 lidí. V roce 2012 dosáhla rekordních tržeb 2,5 miliardy korun. Ročně vyrobí více než 50 tisíc armatur, přes dvě třetiny exportuje. Její výrobky a služby se uplatňují v klasické i jaderné energetice, dále v chemii a petrochemii nebo hutnictví. Společnost má v Česku kromě Dolního Benešova provozovny v Kravařích na Opavsku, Ostravě a Hranicích na Přerovsku. Dceřinou společnost má na Slovensku a obchodní zastoupení například v Rusku, Číně, Egyptě, Íránu či Indii.