Blanenská Apos-Auto je v insolvenci, postupně propouští

Apos-Auto

Apos-Auto Zdroj: Apos-Auto

Brněnský krajský soud zahájil insolvenční řízení s blanenskou společností Apos-Auto, která se zabývá především pošíváním automobilových volantů kůží. Firma podala insolvenční návrh sama s tím, že věřitelům dluží 115 milionů korun a není již schopna hradit své závazky. Vyhláška o zahájení insolvenčního řízení soudem je zveřejněna v Insolvenčním rejstříku . Firma zaměstnává přes 300 lidí.

Apos-Auto pošívala denně kůží celkem dvou tisíc volantů například pro vozy značek Audi, Seat, Toyota, Škoda, Ford nebo Lamborghini. Touto činností se společnost zabývá již od roku 1992. Blanenský deník v souvislosti s insolvenčním řízením uvedl, že výhradní francouzský dodavatel volantů pro Apos-Auto ukončil výrobu, čímž skončila i spolupráce s blanenskou společností.

Pošívání volantů je hlavní podnikatelskou aktivitou společnosti. Firma se dále zabývá výrobou měřící techniky a techniky pro zdravotnictví. Apos-Auto zatím hromadné propouštění na úřadu práce neohlásil, postupně je ale propouští. Apos-Auto patří k významným zaměstnavatelům na Blanensku. Sídlí v areálu někdejšího průmyslového podniku Metra Blansko, který se zabýval vývojem a výrobou měřící techniky.