Bohemia Energy v pololetí zvýšila tržby na téměř tři miliardy

Jiří Písařík, Bohemia Energy

Jiří Písařík, Bohemia Energy Zdroj: E15 Robert Zlatohlavek

Alternativní dodavatel energií na českém trhu Bohemia Energy v prvním pololetí meziročně zvýšil tržby o 14 procent na 2,8 miliardy korun. Firma očekává, že do konce roku tržby překročí šest miliard, což by představovalo meziroční nárůst o téměř 50 procent. vyplývá to z vyjádření společnosti.

K navýšení tržeb by Bohemia Energy měl pomoci růst počtu zákazníků u elektřiny i plynu. „Ke konci července jsme dodávali elektřinu téměř 175 tisíc zákazníků a plyn více než 95 tisíc zákazníků. Očekáváme, že ke konci roku přesáhne celkový počet našich zákazníků 330 tisíca meziročně tak vzroste o zhruba 60 procent,“ uvedl jednatel společnosti Jiří Písařík.

Podle Písaříka růst tržeb ovlivňuje také skutečnost, že Bohemia Energy se zaměřuje na získávání movitějších zákazníků s vyšší spotřebou elektřiny a plynu.

Bohemia Energy patří k hlavním tuzemským alternativním dodavatelům energie. Konkuruje hlavním hráčům na trhu s energiemi, jako jsou ČEZ, Pražská energetika či RWE Transgas. Mezi alternativními dodavateli k hlavním konkurentům firmy patří Centropol Energy.

V loňském roce Bohemia Energy představila kampaň, v níž garantovala nejnižší ceny energie. Pokud firma záruky nedodrží, může klient smlouvu vypovědět bez jakýchkoli poplatků. V jiném případě zaplatí asi 3000 korun.