Budníkův Thein nabírá kvalifikované investory. Chce vybrat miliardu na vodík a strojírenství

Tomáš Budník, zakladatel investiční skupiny Thein

Tomáš Budník, zakladatel investiční skupiny Thein Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

Tomáš Budník, zakladatel investiční skupiny Thein
Tomáš Budník, zakladatel investiční skupiny Thein
3
Fotogalerie

Investiční fond Thein Private Equity Tomáše Budníka, někdejšího šéfa telekomunikačního kolosu O2 Czech Republic, chce urychlit investice v průmyslu. Do svého podfondu Industry hledá investory do akvizic a rozvoje aktivit v oblasti strojírenství, železniční dopravy, energetiky i vodíkových technologií. Vybrat chce miliardu korun.

Podfond Industry zastřešuje veškerá dosavadní průmyslová aktiva skupiny Thein, tedy společnost Ponec, Železniční dodavatelskou, Cotring a Lokorent. Nyní podfond Industry spouští fundraising, v jehož rámci cílí až na miliardu korun od kvalifikovaných investorů s minimálním vkladem jeden milion korun. Jedním z cílů podfondu Industry jsou investice do technologií udržitelné energetiky v souladu s aktivitami skupiny v oboru vodíkové dopravy.

„Náš fond se od počátku zaměřuje na akvizice a následný rozvoj perspektivních průmyslových firem. Thein Industry je jedním z mála českých fondů, který investuje do této oblasti. Pohybujeme se v ní přes dva roky. Chceme českým investorům dokázat, že investice do průmyslu mají velký význam a budoucnost,“ říká Budník v roli zakladatele a majitele Thein.

Jeho investiční skupina se zaměřuje na technologické společnosti v oboru lCT, kyberbezpečnosti a průmyslu z České a Slovenské republiky. Ve svém portfoliu má kromě zmíněných průmyslových firem také informačně technologické společnosti Aitcom, Síť nebo net.pointers.