Centropol Energy letos očekává tržby šest miliard

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: pixmac.cz

Alternativní dodavatel energií Centropol Energy letos očekává růst tržeb z loňských 4,5 miliardy korun až na šest miliard korun.

Tržby mají být vyšší díky rostoucímu počtu zákazníků i novým klientům z řad velkých podniků, kterým chce firma letos začít prodávat elektřinu. Informoval o tom obchodní ředitel a člen představenstva Centropol Energy Lukáš Pokrupa.

„Poté, co jsme se v minulých letech zaměřovali především na malé a střední podniky a následně, po úplné liberalizaci trhu, také na domácnosti, vidíme nyní velkou perspektivu u velkých firem,“ uvedl.

Firma vytvořila tým obchodníků, kteří budou mít na starost právě největší zákazníky. „Tento tým chceme letos dále posilovat. Očekáváme tak, že by se podíl korporátních klientů na našich tržbách mohl letos vyšplhat až k hranici 15 procent,“ dodal Pokrupa.

Společnost předpokládá, že letos výrazně zvýší počet zákazníků. „Přestože nárůsty zákazníků, především z řad domácností, již nebudou letos rekordní, očekáváme, že na konci roku budeme elektřinu dodávat více než 300 tisíc zákazníků a zemní plyn pak zhruba 70 tisíc zákazníků. Převážnou část z nich budou tvořit domácnosti,“ uvedl Pokrupa. Na konci loňského roku firma dodávala plyn a elektřinu téměř 280 tisícům odběratelům.

Centropol Energy působí na tuzemském trhu od roku 2007. Odběratelé z řad domácností tvoří více než 80 procent zákazníků, mezi další patří města, obce, organizace státní správy či malé a střední firmy. Mezi zákazníky patří například ministerstvo vnitra, ministerstvo životního prostředí, město Pardubice či některé obchodní řetězce.