Centropol jde proti proudu. Zlevní plyn

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: centropol.cz

Společnost Centropol Energy může přímo bez prostředníků obchodovat se zemním plynem a chce díky tomu snížit ceny plynu zákazníkům, zatímco většina dominantních dodavatelů plynu v současnosti zdražuje.

RWE minulý týden oznámilo, že od listopadu zvýší ceny zemního plynu pro domácnosti v průměru o 5,2 procenta. Zdražovat bude také Pražská plynárenská.

„Díky tomu, že jsme se stali přímým obchodníkem na trhu se zemním plynem, budeme moci poskytnout zákazníkům ještě výhodnější ceny oproti dominantním dodavatelům,“ uvedl obchodní ředitel společnosti Lukáš Pokrupa.

Centropol Energy dodává v současnosti zemní plyn více než 30 tisícům zákazníků. „Do konce letošního roku bychom měli dodávat zemní plyn zhruba 40 tisícům zákazníků. V příštím roce bychom chtěli získávání nových zákazníků výrazně zvýšit, k čemuž by nám měli pomoci i zajímavější ceny,“ dodal Pokrupa.

Centropol Energy působí na trhu s elektřinou od roku 2007, loni začal dodávat také zemní plyn. Klienty firmy jsou především odběratelé z řad domácností, kteří tvoří více než 80 procent zákazníků. Mezi další patří města, obce, organizace státní správy či malé a střední firmy.