Česká Unigrafie je v insolvenci

Polygrafická společnost Česká Unigrafie je v insolvenčním řízení

Polygrafická společnost Česká Unigrafie je v insolvenčním řízení

Polygrafická společnost Česká Unigrafie je v insolvenčním řízení. Rozhodl o tom Městský soud v Praze na základě podnětu brněnské firmy APPK, které Česká Unigrafie dluží přes jeden milion korun po splatnosti.

Firma svůj dluh uznala již v dubnu roku 2011 a dohodla si s věřitelem splátkový kalendář. Ten však údajně nedodržela, a proto Libor Keznikl, jednatel firmy APPK, podal před několika dny návrh na zahájení insolvenčního řízení. Soud nyní vyzval věřitele, aby podali přihlášky svých pohledávek.

Společnost Česká Unigrafie patří do skupiny CTY Group, kterou vlastní slovenští podnikatelé Juraj Kamarás a Ladislav Krajňák. Právě její polygrafické části, která zahrnuje tiskárny Česká Unigrafie a Bohemiaprint se v roce 2010 nedařilo, provozní ztráta dosáhla 130 milionů. „Minulý rok jsme byli ve ztrátě, ale tento rok jsme to otočili do plusu, na úrovni 50 milionů korun,“ komentoval v roce 2011 výsledky tiskáren předseda představenstva a generální ředitel CTY Group Ondřej Oravec pro časopis Týden.

Majitelé CTY jsou například i spolumajiteli pozemků pod stadionem pražských Bohemians, skupina zahrnuje také výrobce trubek Modřany Power. Dalšími součástmi skupiny jsou CTY Development, která staví v Praze byznysparky, a kolínské Barvy a laky.