Česká Veolia ovládla firmu specializující se na energetické úspory

Veolia

Veolia Zdroj: Profimedia

Veolia Energie ČR vstupuje do nového odvětví. Po převzetí společnosti LG Systems začne nabízet chytrá řešení pro úsporu energií v domácnosti.

Česká pobočka francouzského gigantu Veolia, která v tuzemsku působí v energetice, získala v české firmě LG Systems 70procentní podíl koncem loňského roku. Propojí tak své aktivity s LG Systems, která se soustředí zejména na oblast takzvaných chytrých domácností, na moderní nízkoemisní nebo obnovitelné zdroje energie a chytré řízení budov.

„Naším cílem je maximálně využít naše bohaté zkušenosti z oblasti tradiční energetiky spolu s potenciálem inovativních technologií a nabídnout stálým i novým klientům to nejlepší z energetických trendů současnosti,“ uvedl obchodní ředitel Veolia Energie ČR Reda Rahma.

Prvním společným krokem je vývoj systému, který umožňuje řídit a sledovat spotřebu energií v domácnosti. Prostřednictvím vlastní aplikace může uživatel kdykoli sledovat aktuální spotřebu tepla, elektřiny a vody a mít tak neustálý přehled o nákladech.

„Partnerství umožní lépe, rychleji a pružněji reagovat na stále větší množství příležitostí na tomto atraktivním trhu a je pro obě strany důležitým krokem vpřed,“ doplnil jednatel LG Systems Jakub Tobola.