České lustry ozáří americký Dallas

Lustry pro Dallas

Lustry pro Dallas Zdroj: ctk

Český výrobce luxusních svítidel Preciosa - Lustry Kamenický Šenov otevře ve spolupráci se společností Weiss and Biheller první vlastní celoroční showroom v Dallasu v Texasu. Pro americký trh vytvořila sklářská společnost novou kolekci bytových svítidel, kterou dnes představila v rámci výstavy Dallas International Lighting Market. Uvedla to mluvčí společnosti Vanda Krčmářová.

Nová kolekce svítidel je uzpůsobena pro americké zákazníky. Nová řada obsahuje jak klasické prvky, které jsou v USA velmi oblíbené, tak moderní novinky od mladých designérů. Je mezi nimi horká novinka Adély Krejčové - svítidlo Salineli, jež byla modifikována pro americký residenční interiér, nebo moderní luxusní svítidlo Maneter od Veroniky Kopečné.

„Většina amerických spotřebitelů nemá ani nejmenší představu o tom, jak náročná může být výroba lustru tradičními historickými technologiemi. Na této řemeslné dovednosti, zručnosti a dlouholeté praxi chceme v USA vybudovat naše jméno,“ řekl Michael Beer odpovědný za obchod a marketing.

Vybudování vlastního amerického zastoupení má firmě pomoci získat kontrolu nad prodejem vlastní produkce na tamním trhu a zefektivnit prodej bytových svítidel. „Lze očekávat, že se tímto krokem více přiblížíme koncovým zákazníkům, budeme moci uspokojit jejich potřeby a dokážeme lépe reagovat na konkrétní poptávku,“ doplnila obchodní ředitelka bytových svítidel Preciosa - Lustry Petra Macháčková. Preciosa - Lustry patří k největším světovým výrobcům dekorativních svítidel. Je součástí skupiny Preciosa, která je po rozpadu skupin Jablonex Group a Bohemia Crystalex Trading největším sklářským podnikem v Libereckém kraji. Firma má vlastní designové studio, které jí pomáhá držet se na špici současných světových trendů.

Lustry pro DallasLustry pro Dallas | ctk

Preciosa chce výrazně posílit odbyt na americkém trhu, založila proto novou společnost Preciosa USA se sídlem v Yonkers ve státě New York.

Většina produkce je určena na export. V ekonomickém roce 2010 uskutečnila podle výroční zprávy Preciosa - Lustry zakázky téměř za 630 milionů korun a její hospodaření skončilo ztrátou 1,5 milionu korun. Loňské údaje zatím dispozici nejsou.