ČEZ započítá stovkám tisíc zákazníků cenový strop na energie. Začíná s tím už od listopadu

Elektrárna Prunéřov I

Elektrárna Prunéřov I Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

Elektrárna Prunéřov I
2
Fotogalerie

Společnost ČEZ začala započítávat zákazníkům s vyššími cenami energií do záloh vládou schválený strop pro dodávky elektřiny a plynu od listopadu. Úprava záloh se podle společnosti týká stovek tisíc zákazníků, informoval ČEZ.

Zastropování cen energií by podle nařízení vlády mělo začít plošně platit od ledna příštího roku. Od listopadu začaly ceny podle cenového stropu nabízet novým zákazníkům také například Moravské naftové doly (MND).

Rozpočítávat zálohy na energie bude už od listopadu podle cenového stropu také innogy. Týkat se to má asi 300 tisíc zákazníků, kteří nyní platí více.

ČEZ Prodej během listopadu rozešle části svých zákazníků nový rozpis záloh, v nichž už bude zohledněno vládní zastropování cen energií.

Vláda na začátku října stanovila na dodávky energií cenové stropy, a to 6 tisíc korun za jednu megawatthodinu (MWh) elektřiny včetně DPH a 3000 Kč za jednu MWh plynu. K tomu je potřeba připočíst distribuční poplatky.

Video placeholde
Ministr Síkela překvapil: Tvařte se jako malé a střední, nabádal velké firmy • Youtube / Svaz průmyslu a dopravy - Sněm 2022