Cheb láká nové dodavatele automobilek

Automobilka

Automobilka Zdroj: Jiri Kotatko

Developerské společnosti Accolade a Panattoni se chystají rozšířit městskou průmyslovou zónu Chebu o nový areál, do kterého chtějí přilákat hlavně dodavatelské firmy německých automobilových výrobců.

„V Chebu by postupně měly vyrůst dvě špičkově vybavené průmyslové haly. Jejich obsazení bude záležet na poptávce investorů, už teď ale registrujeme o Cheb i o sousední průmyslovou zónu v Aši zájem několika investorů,“ sdělil deníku E15 vedoucí manažer Accolade Milan Kratina.

Ve srovnání například s Plzní je z Chebu blíže do Bavorska, stejnou výhodu má Ústí nad Labem se vzdáleností do Saska, uvedl šéf Panattoni v České republice Pavel Sovička. „Proto naše zacílení na potenciální dodavatele německých firem,“ dodal manažer. Místostarosta Chebu Tomáš Linda záměry společností Accolade a Panattoni vítá. „Na jedno každé pracovní místo v Chebu, tedy na území celého bývalého okresu, máme jedenáct uchazečů. I když je to nejlepší výsledek v Karlovarském kraji, není to zrovna potěšující statistika,“ konstatoval úředník.

Největším podnikem v chebské průmyslové zóně je přitom výrobce hraček Playmobil CZ, u něhož pracuje přes dvě stě zaměstnanců. Firma navíc plánuje rozšíření výroby, což by mohlo znamenat vznik dalších pracovních míst. K dalším velkým zaměstnavatelům chebské zóny patří rovněž společnost Apt Cheb se zhruba 140 pracovníky nebo společnost Tup Bohemia, která dává práci více než stovce zaměstnanců.