ČKD Blansko Holding získala na Slovensku kontrakt ve výši 40 milionů

turbína

turbína

Strojírenská společnost ČKD Blansko Holding získala na Slovensku kontrakt na generální opravu soustrojí přečerpávací vodní elektrárny Ružín za 40 milionů korun. Modernizaci zahájí koncem července tohoto roku.

Generální oprava se vztahuje na opravu oběžného kola, rozvaděče, servomotorů, ložisek turbin, hydraulických ventilů a dalšího zařízení. Opravená zařízení firma dodá postupně od září 2011 do února 2012.

Elektrárna Ružín, kterou provozuje společnost Slovenské Elektrárne, a.s., byla poprvé uvedena do provozu v roce 1972. Výrobcem původního zařízení na této elektrárně byla rovněž ČKD Blansko.“Další zajímavostí projektu je, že po dobu cca jednoho roku bude odstavena z provozu celá elektrárna s tím, že se budou dále opravovat všechny uzávěry před oběma turbínami, automatika, chladící systémy a v neposlední řadě generátor,“ uvedla společnost na svém webu.

ČKD Blansko se specializuje na výrobu vodních turbín a poskytuje kompletní hydrotechnické zařízení vodních elektráren. Na podzim roku 2007 založila společnost ČKD Blansko Holding, a.s. dceřinou společnost ČKD Blansko Small Hydro, s.r.o., která navazuje na tradici dodávek vodních turbín a hydrotechnických zařízení pro malé vodní elektrárny.