COOP Energy v Česku skončila, zákazníky převzala RWE

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Jan Rasch, Euro E15

Alternativní dodavatel energii COOP Energy se dostal do finančních potíží, kvůli kterým mu operátor trhu pozastavil k 15. květnu činnost. Dodávky energií jeho zákazníkům převzala společnost RWE v režimu dodavatele poslední instance. Podle RWE jde o desítky zákazníků, kteří si v následujícím půl roce mohou vybrat nového dodavatele energií.

Operátor trhu pozastavil 15. května činnost společnosti COOP Energy z důvodu nedostatečného finančního zajištění pro pokrytí dodávek do odběrných míst zákazníků.

Takzvaná dodávka poslední instance ze strany společnosti RWE začne od 18. května a v tomto režimu může být realizována maximálně po dobu šesti měsíců. V tomto období může zákazník uzavřít smlouvu s novým dodavatelem, přičemž není omezen žádnou výpovědní lhůtou.

„Bývalé zákazníky COOP Energy budeme o této skutečnosti informovat dopisem, ve kterém najdou veškeré instrukce, jak dále postupovat. Součástí bude i návrh na uzavření smlouvy, kterou dojde k vyvedení z režimu dodavatele poslední instance,“ řekl Tomáš Varcop, předseda představenstva RWE Energie. „Jsem přesvědčený, že tito zákazníci dokáží ocenit spolehlivost našich dodávek a celého zákaznického servisu,“ dodal Varcop v reakci na krizovou situaci, ve které se ocitly desítky zákazníků.