CZ Loko otevře novou halu na výrobu motorů

Strojírenská firma CZ Loko otevře v polovině prosince v České Třebové novou tovární halu. Investice za téměř 200 milionů korun pomůže firmě výrazně zvýšit kapacitu pro výrobu a opravy lokomotivních motorů. "Je to strategická rozvojová investice, která společnosti umožní plnohodnotně rozvíjet další výrobní program," řekl E15 generální ředitel společnosti Josef Bárta.

Firma sice už motory opravuje i vyrábí, nemá k tomu ale dosud potřebné podmínky. V nové továrně najde uplatnění na sedm desítek zaměstnanců.

CZ LOKO je jednou z největších středoevropských firem zaměřených na výrobu, modernizace a opravy lokomotiv. Se svou produkcí uspěla například na ruském trhu, kam chystá dodávky vlastních lokomotiv. Nové nebo modernizované dieselové lokomotivy z produkce CZ Loko jezdí také v Srbsku, Bělorusku nebo Itálii.

I díky zahraniční expanzi firma se 650 zaměstnanci za poslední tři roky ztrojnásobila obrat na loňských 1,8 miliardy korun. Letos by měla podle předpokladů dvoumiliardovou hranici zdolat. Společnost aktuálně pracuje i na zakázce pro České dráhy, když modernizuje 19 starých lokomotiv ze sedmdesátých let, kterým se přezdívá Brejlovec.