E.ON prodal teplárnu Otrokovice

teplárna

teplárna Zdroj: ctk

Teplárnu Otrokovice koupil podnikatel Petr Lamich, uvedl to server Týden.cz s odkazem na manažera působícího dlouhodobě v energetice, který si nepřál uvést své jméno. Informaci prý potvrdil i další zdroj s tím, že na začátku minulého týdne již byly převedeny akcie.

Teplárna Otrokovice dodává teplo pro Otrokovice a část Zlína, a vyrábí také elektřinu. Její tržby přesahují miliardu korun. Podle aktuálních informací z obchodního rejstříku je jediným majitelem teplárny společnost E.ON Trend, patřící německému energetickému koncernu E.ON. Do dubna 2011 patřilo 34 procent akcií tepláren společnosti Czech Coal.

Petr Lamich je podle informací serveru Týden.cz obchodníkem s energiemi a bývalý spolumajitel Baníku Ostrava. Pochází z Opavy a vlastní například společnost Česká naftařská, která sídlí v Hradci nad Moravicí. Kariéru začínal jako investiční technik v papírnách, po převratu spoluzakládal s Jiřím Koschaným opavskou firmu Contact. Podle dostupných informací se Lamich věnuje i dovozu paliv z Ruska a Kazachstánu.