Exnáměstek z ministerstva zemědělství Hlaváček míří do představenstva Philip Morris

Martin Hlaváček, člen představenstva Philip Morris

Martin Hlaváček, člen představenstva Philip Morris Zdroj: MZe

Tabákový gigant Philip Morris ČR zabodoval v oblasti TOP managementu. Od ledna zastává funkci ředitele vnějších vztahů společnosti bývalý náměstek ministra zemědělství pro zemědělskou a rybářskou politiku Evropské unie Martin Hlaváček (33). Současně má tento uznávaný expert nakročeno i do představenstva firmy.

Hlaváček si během svého ročního působení na Mze vydobyl post v branži uznávaného experta. „Náměstek Hlaváček byl erudovaný člověk a přes své mládí měl diplomatické zkušenosti, studoval v zahraničních školách a má i českou zemědělskou univerzitu. Podle mne je talentovaný, za pár měsíců si získal v zemědělství i u samotných zemědělců mimořádné renomé,“ řekl na Hlaváčkův účet při odchodu z Mze prezident Agrární komory ČR, senátor a známý kritik byrokratů Jan Veleba.

„Na postu ve společnosti Philip Morris ČR Martin Hlaváček nahradil Andreu Gontkovičovou, předchozí ředitelku vnějších vztahů a členku představenstva společnosti,“ řekl E15.cz manažer pro regulační a fiskální záležitosti Philip Morris ČR Petr Šebek.

Současně upřesnil, že Hlaváček byl v březnu jmenován náhradním členem představenstva až do konání řádné valné hromady akcionářů 26. dubna 2013. „Tato valná hromada bude také volit členy představenstva na jednoroční funkční období. Martin Hlaváček kandiduje za člena představenstva,“ uvedl Šebek.

Hlaváček post náměstka na Mze opustil na konci října 2012 na vlastní žádost. Jak je to s odchody talentovaných TOP úředníků do soukromé sféry, mají například vzhledem ke svému postavení nějaké konkurenční doložky? „Na ministerstvu zemědělství nikoliv, jedná se o standardní smlouvy,“ řekl na dotaz E15.cz mluvčí úřadu Jan Žáček.