Fait dokončil svou největší fondovou akvizici. Koupil polskou strojírenskou firmu Rockfin 

Igor Fait

Igor Fait Zdroj: Jet Investment

Miliardář Igor Fait, majitel investiční skupiny Jet Investment
Miliardář Igor Fait, majitel investiční skupiny Jet Investment
3
Fotogalerie

Skupina Jet Investment byznysmena Igora Faita významně posílila v oblasti energetického strojírenství. V Polsku dokončila jednu z historicky největších akvizic, když prostřednictvím investičního fondu Jet 2 získala stoprocentní podíl ve společnosti Rockfin. Akvizice přesáhla miliardu korun, potvrdil v rozhovoru pro deník E15 Fait.

Pro Jet Investment jde podle Faita o největší akvizici společnosti, počítáme-li finanční zapojení ryze investorů. „Svým portfoliem vhodně doplňuje společnosti, které už ve fondu Jet 2 máme,“ vysvětluje motiv nákupu Fait. Polský Rockfin se specializuje na vývoj a výrobu olejových a palivových systémů pro turbíny, generátory a kompresory u klasických i obnovitelných zdrojů energie. 

Prodávajícím je polská investiční skupina Tar Heel Capital, která Rockfin držela devět let. „Po dobu našeho vlastnictví společnost významně vyrostla, od akvizice se nám podařilo ztrojnásobit výnosy a téměř zečtyřnásobit provozní zisk (EBITDA) společnosti,“ uvedl Andrzej Różycki, řídící partner společnosti Tar Heel Capital.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!