Hrdlička, Německo a Nigérie. Co se dnes nejvíc četlo na E15.cz

Nádraží Holešovice

Nádraží Holešovice Zdroj: PatrikPaprika, Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Nigerijský Lagos
Projekt Centrum Holešovice
Nigerijský Lagos
Nigerijský Lagos
Nádraží Holešovice a navazující železniční mosty
15
Fotogalerie
Příliš mnoho neschopenek pro žadatele o německý azyl, nové aktivity podnikatele Hrdličky a české stavební prvky v Nigérii. Přečtěte si články, které dnes nejvíce zaujaly.

Němečtí lékaři posílají odmítnuté žadatele o azyl na řadu zbytečných vyšetření a prohlašují je za neschopné převozu, aby tak zabránili jejich návratu to takzvaných bezpečných zemí. Tvrdí to ministr vnitra Thomas de Maizière. Podle něj počty nemocných mezi imigranty odporují logice.

Před ostravskou firmou Flash Steel Power se otevírá slibná obchodní příležitost v Nigérii. Do této nejlidnatější africké země, v níž rychle roste poptávka po bytech, hodlá dodávat speciální stavební bloky. V první fázi plánuje vyvézt materiál za desítky milionů korun, a pokud se spolupráce s Nigerijci osvědčí, zahájí v zemi výrobu.

Firma napojená na politického podnikatele Tomáše Hrdličku ovládla společnost Centrum Holešovice. Ta měla uskutečnit velkou přestavbu Nádraží Holešovice a okolí. Šlo o společný podnik Českých drah a společnosti Navatyp, později přejmenované na Prominecon.