Janeček, Klus i Dušek. Do české baterie HE3DA investovali prezidentský kandidát i umělci

Nejvíce se k investici vyjádřil prezidentský kandidát Janeček, který akcie české baterkárny získal na přelomu roku.

Nejvíce se k investici vyjádřil prezidentský kandidát Janeček, který akcie české baterkárny získal na přelomu roku. Zdroj: E15 Michael Tomeš

Výrobce baterií HE3DA, společnost Magna Energy Storage (MES), má mezi svými investory známá jména, o kterých se dosud nevědělo. Do firmy, která svými ambicemi a senzačními plány vzbuzuje otázky, podle zjištění deníku E15 investovali kandidát na prezidenta Karel Janeček, Tomáš Klus nebo například herec a duchovní guru Jaroslav Dušek. 
Známé osobnosti podíl v baterkárně získaly nákupem akcií ve společnosti Battery Corporation, která je jedním z akcionářů MES.
Na rozdíl od fondů, které také nabírají investory do MES, Battery Corporation zájemcům umožňuje investovat i nižší částky, třeba i statisíce korun.
Jaroslav Dušek informaci o investici do společnosti potvrdil, více se k tomu ale vyjadřovat ale nechtěl.
Zpěvák Tomáš Klus do technologie investoval už před lety, stejně jako Janeček přes známého. „Zdálo se nám to jako vhodná zelená investice do české technologie,“ sdělil bez dalších podrobností Klusův manažer Jan Seidel.
15
Fotogalerie

Výrobce baterií HE3DA, společnost Magna Energy Storage (MES), má mezi svými investory známá jména, o nichž se dosud nevědělo. Do firmy, která svými ambicemi a senzačními plány vzbuzuje řadu otázek, podle zjištění deníku E15 investovali kandidát na prezidenta Karel Janeček, písničkář Tomáš Klus nebo například herec Jaroslav Dušek. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!