Maserati zažívá historický rok, má rekordní počet objednávek

Maserati Ghibli (ilustrační foto)

Maserati Ghibli (ilustrační foto) Zdroj: Maserati

Luxusní značka Maserati už nyní tvrdí, že letošní rok bude pro ni vůbec nejúspěšnějším v celé její historii. Majitelé ve Fiatu mohou být spokojení.

Automobilka Maserati z koncernu Fiat za první tři čtvrtletí letošního roku eviduje již 22 500 objednávek na své vozy, zatímco za celý loňský rok jich prodala jen 6300. Kýžený výsledek 50 000 aut, jež chce Maserati vyexpedovat během roku 2015, se tak možná blíží skutečnosti.

Doposud nejlepší rok zažila automobilka Maserati v roce 2008, tehdy dodala zhruba 9000 aut.

Značný podíl na tomto úspěchu pochopitelně mají zejména nové modelové řady Maserati Quattroporte a Maserati Ghibli, na něž u Maserati od začátku roku 2013 evidují 9 900, resp. 7 900 objednávek. Ovšem stranou zájmu nezůstává ani stávající dvoudveřová řada Maserati GranTurismo, kterou si v průběhu prvních devíti měsíců letošního roku objednalo přibližně pět tisíc zákazníků.

Prodeje značky Maserati by mohly v budoucnu ještě stoupat vzhledem k plánu představit luxusní SUV Levante. Pokud totiž bude mít podobný úspěch jako třeba SUV Porsche Cayenne, Levante stane nejprodávanějším Maserati vůbec a ke značce s trojzubcem ve znaku přivede další zákazníky, kteří se o Maserati dosud příliš nezajímali, tvrdí server autorevue.cz.