Miliardář Hubáček prodal distributora elektřiny

Miliardář Pavel Hubáček

Miliardář Pavel Hubáček Zdroj: Tomeš Michael / E15

E15 Premium - Jak přežít horší časy bohatý
Miliardář Pavel Hubáček
Miliardář Pavel Hubáček
Majitel investiční skupiny Unicapital a banky Creditas Pavel Hubáček
Miliardář Pavel Hubáček
7
Fotogalerie

Společnost Unicapital Energy patřící do skupiny Unicapital miliardáře Pavla Hubáčka prodala na konci ledna stoprocentní podíl ve společnosti Českomoravská distribuce, která provozuje desítky distribučních soustav po celé republice. „K prodeji Českomoravské distribuce došlo v souladu se stategií skupiny,“ uvedla k transakci mluvčí skupiny Unicapital Lucie Brunclíková. Na otázky ohledně nového majitele a ceny neodpověděla.

Výše transakce by se však mohla pohybovat ve stamilionech korun. Před třemi lety totiž koupila skupina Unicapital zbývající polovinu Českomoravské distribuce od německé energetické skupiny E.ON. Za poloviční podíl tehdy Hubáček podle serveru ihned.cz zaplatil zhruba 200 milionů korun.

Podle posledních dostupných údajů se firmě daří. V roce 2017 Českomoravská distribuce dosáhla čistého zisku ve výši téměř šedesát milionů korun, když tržby byly 419,4 milionu korun. Společnost spravuje majetek ve výši zhruba 931 milionů korun.

Zajišťuje provoz distribučních soustav zejména pro větší zákazníky jako jsou průmyslové parky, logistická centra, administrativní nebo bytové komplexy.

Skupina Unicapital v posledních letech expandovala do oblasti lokálních distribučních soustav, kam patřila rovněž Českomoravská distribuce. Po jejím prodeji zůstanou v portfoliu Unicapital distribuční společnosti Českomoravská energetika, LDS Sever nebo například oaza-Krupka.

Velký rozhovor s Pavlem Hubáčkem najdete v magazínu E15 Premium Jak přežít horší časy. Objednávejte zde >>>

Video placeholde

E15 Premium - Jak přežít horší časy bohatý • E15