Milion aut do servisů. Mercedes a Audi je v Číně svolávají kvůli přehřívání a airbagům

Německé automobilky Audi a Mercedes v Číně svolají do opravy téměř milion vozů. (ilustrační foto)

Německé automobilky Audi a Mercedes v Číně svolají do opravy téměř milion vozů. (ilustrační foto) Zdroj: Autorevue.cz

Důvodem jsou hrozící problémy s přehříváním a bezpečnostní problémy s airbagy.(ilustrační foto)
Automobilka Daimler bude muset svolat přes 398 tisíc mercedesů různých typů. Mohlo by se u nich projevit přehřátí zapalovacího okruhu a v extrémních podmínkách i vznícení.(ilustrační foto)
Daimler svolal již začátkem března kvůli stejnému problému asi 308 tisíc vozů v USA a kolem 150 tisíc aut v Německu. (ilustrační foto)
Potíže se mohou týkat více než 572 tisíc vozů Audi typu Q5 a SQ5, u nichž by netěsnící posuvná střecha mohla způsobit problém s airbagem. (ilustrační foto)
5
Fotogalerie

Německé automobilky Audi a Mercedes v Číně svolají do opravy téměř milion vozů. Důvodem jsou hrozící problémy s přehříváním a bezpečnostní problémy s airbagy. S odkazem na čínský dozorčí orgán nad kvalitou  o tom informovala agentura DPA.

Potíže se mohou týkat více než 572 tisíc vozů Audi typu Q5 a SQ5, u nichž by netěsnící posuvná střecha mohla způsobit problém s airbagem. Staženo bude přes 556 tisíc vozů vyrobených v Číně a více než šestnáct tisíc aut, která dceřiná společnost Volkswagenu dovezla.

Automobilka Daimler bude muset svolat přes 398 tisíc mercedesů různých typů. Mohlo by se u nich projevit přehřátí zapalovacího okruhu a v extrémních podmínkách i vznícení. K prohlídce bude svoláno téměř 349 tisíc vozů vyrobených v Číně a 49 tisíc dovezených aut.

Daimler svolal již začátkem března kvůli stejnému problému asi 308 tisíc vozů v USA a kolem 150 tisíc aut v Německu. Firma nainstaluje do vozu další jistič, montáž bude trvat zhruba hodinu. Akce se týká modelů třídy A, B, C a E a mercedesů CLA, GLA a GLC vyrobených v letech 2014 až 2017.