Mitas otevře továrnu v USA

Pneumatiky Mitas

Pneumatiky Mitas Zdroj: bagry.cz

Český výrobce mimosilničních pneumatik Mitas na konci dubna ve městě Charles City ve státě Iowa otevře svou první továrnu ve Spojených státech. Uvedl to mediální zástupce podniku Jiří Šebek.

Otrokovická firma v USA hodlá vyrábět radiální zemědělské pneumatiky značek Mitas a Continental určené pro severoamerický trh.

Vizualizace továrny Mitas v americkém státě IowaVizualizace továrny Mitas v americkém státě Iowa | Tirebusiness.com

„Americkou továrnu otvíráme, abychom uvolnili výrobní kapacitu ve svých evropských závodech,“ uvedl již dříve generální ředitel Mitasu Jaroslav Čechura. Mitas má jednu továrnu v Srbsku a tři v České republice, 90 procent produkce vyváží zejména do západní Evropy. „Mitas se chce v Americe opřít o své osvědčené dodavatele, což jsou hlavně firmy z České republiky a Slovenska. Pomůžeme jim otevřít dveře na tento trh. Pokud můžeme v zámoří uspět my, mohou i ostatní,“ dodal Čechura.

Tak se stavěla továrna v USATak se stavěla továrna v USA | Tirebusiness.com

Společnost Mitas již dříve odhadla, že v roce 2012 zaměstná v americké továrně 159 lidí a do roku 2016 tam bude mít 262 pracovníků. Výrobní kapacita by měla v roce 2016 být 12 200 tun pneumatik za rok. Závod v Charles City přijde na 43,81 milionu dolarů, což je podle nynějšího kurzu asi 810 milionů korun.

Psalo se před rokem:

Americká továrna se otevře 26. dubna za účasti iowského guvernéra Terryho Branstada, vedení Mitasu a českého velvyslance ve Washingtonu Petra Gandaloviče. Mitas počátkem roku uvedl, že jeho tržby za loňský rok zřejmě překonají 400 milionů eur (deset miliard korun). Půjde o historicky nejlepší obchodní výsledky, společnost tak překonala období fluktuace cen surovin, řekl tehdy Šebek.

Profil firmyStroje pro Američany. Otrokovický výrobce zemědělských
a stavebních pneumatik Mitas koupí v Česku stroje za deset milionů dolarů
(178 milionů korun) pro svou americkou továrnu ve městě Charles City v Iowě.
Zařízení dodá na podzim letošního roku firma TS Plzeň. Mitas zahájí výrobu
pneumatik v Iowě v roce 2012. Výstavba závodu bude stát 780 milionů korun.Stroje pro Američany. Otrokovický výrobce zemědělských a stavebních pneumatik Mitas koupí v Česku stroje za deset milionů dolarů (178 milionů korun) pro svou americkou továrnu ve městě Charles City v Iowě. Zařízení dodá na podzim letošního roku firma TS Plzeň. Mitas zahájí výrobu pneumatik v Iowě v roce 2012. Výstavba závodu bude stát 780 milionů korun. | ctk

Akciová společnost Mitas . je jedním z předních evropských výrobců zemědělských pneumatik, které se vyrábějí a prodávají po celém světě pod třemi obchodními značkami. Vlastními obchodními značkami společnosti jsou Mitas a Cultor, značka pneumatik Continental pro zemědělský segment je licencovaná. Na pneumatikách společnosti Mitas sjede z výrobní linky v Evropě každý čtvrtý traktor a kombajn.