Mladoboleslavská Škoda zprovoznila nefungující počítače

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: e15

Mladoboleslavské automobilce Škodě Auto se podařilo ve čtvrtek odpoledne zprovoznit podnikový informační systém SAP, který jí od pondělního nefungoval. Firma kvůli tomu měla podle médií problémy s expedováním nových vozů či objednáváním náhradních dílů.

„Týmu našich specialistů se podařilo chyby odstranit, systémy jsou od včerejška (čtvrtka) funkční,“ řekl mluvčí automobilky Rudolf Dreithaler.

Na dotaz, jaká škoda tím firmě případně vznikla, mluvčí neodpověděl. Veškeré síly se podle něj soustředily na to, aby byly odstraněny chyby v systému.

Jeden z dopravců serveru iDnes.cz už v úterý řekl, že Škodovka kvůli kolapsu systému nemůže vytisknout dokumenty potřebné pro expedici. Ve všech výrobních závodech se tak hromadí auta, v areálu automobilky prý čeká na nakládku asi 300 kamionů. Vyexpedovat se podařilo jen několik set aut, dokumentace k nim ale musela být vyplněna ručně. Problémy prý byly i s dodávkami náhradních dílů, které začínají chybět některým autoservisům. Výrobu automobilka podle Dreithalera nepřerušila.