Na brněnské výstaviště míří 130 indických strojařů

Mezinárodní strojírenský veletrh

Mezinárodní strojírenský veletrh

Kdo má zájem o indický trh, měl by příští týden zajet do Brna. Na Mezinárodní strojírenský veletrh (MSV) totiž míří delegace indických firem, jakou brněnské výstaviště nepamatuje. Přijet má 130 indických firem, jež zaplní celou třetinu pavilonu Z.

V čele delegace indických strojařů přijede ministr průmyslu a obchodu Anand Sharma. Více než miliardová země s růstem HDP 6,5 procenta je oficiálním partnerem veletrhu. „Byla to Indie, která si vybrala právě Brno a MSV jako místo své letošní evropské prezentace. India Show je unikátním projektem, který se letos uskuteční pouze v Japonsku,“ říká generální ředitel společnosti Veletrhy Brno Jiří Kuliš.

Mezi indickými společnostmi, které přijedou navázat obchodní kontakty, jsou výrobci široké škály zboží od kování a drobných strojírenských součástek až po obráběcí stroje nebo měřicí a kontrolní techniku. V nabídce vystavujících indických firem nechybí vybavení pro ocelárny a důlní průmysl, zařízení pro povrchové úpravy, manipulační a upevňovací technika, energeticky úsporné a solární systémy osvětlení nebo infračervená topná zařízení.

Česká republika má s Indií kladnou obchodní bilanci a loni vyvezla na indický trh zboží v hodnotě přes 850 milionů dolarů, což představovalo meziroční nárůst o 8,3 procenta. Česko vozí do zejména strojírenské výrobky. Veletrh se koná od 10. do 14. září.