Nejstarší bance světa hrozí propuštění více než čtvrtiny zaměstnanců

Italská banka Monte dei Paschi di Siena by mohla zrušit až šest tisíc pracovních míst, pokud se nespojí s jiným bankovním ústavem.

Italská banka Monte dei Paschi di Siena by mohla zrušit až šest tisíc pracovních míst, pokud se nespojí s jiným bankovním ústavem. Zdroj: reuters

Monte dei Paschi je nejstarší bankou světě, její historie sahá do roku 1472.
Italská vláda firmu v roce 2017 zachránila před bankrotem a v současnosti v ní vlastní podíl 64 procent.
3
Fotogalerie

Italská banka Monte dei Paschi di Siena by mohla zrušit až šest tisíc pracovních míst, pokud se nespojí s jiným bankovním ústavem. Uvedl to podle agentury Bloomberg italský list La Stampa bez upřesnění zdroje informace. Na konci září banka zaměstnávala kolem 22 tisíc lidí.

Pokud se Monte dei Paschi rozhodne působit i nadále samostatně, bude muset snižovat náklady, rušit pracovní místa a uzavřít zhruba 60 poboček, píše Le Stampa. Vedení podniku bude o strategických plánech jednat 17. prosince. Monte dei Paschi nyní rovněž zkoumá možnosti, jak navýšit svůj kapitál, upozorňuje Bloomberg.

Společnost Monte dei Paschi je nejstarší bankou na světě s historií sahající do roku 1472. Italská vláda firmu v roce 2017 zachránila před bankrotem a v současnosti v ní vlastní podíl 64 procent.