Nová Toyota Camry se začne prodávat v Evropě. Bude mít vylepšenou hybridní techniku

Toyota Camry

Toyota Camry Zdroj: Toyota

Toyota Camry
Toyota Camry
Toyota Camry
Toyota Camry
Toyota Camry
10
Fotogalerie

Japonská Toyota se připravuje na zahájení sériové produkce nejnovější deváté generace populárního modelu Camry. Ten se už brzy objeví v Česku a bude mít vylepšenou hybridní techniku.

Článke je převzatý z Auto.cz >>>

Už brzy se nová Toyota Camry začne prodávat i v Evropě. V listopadu 2023 japonská automobilka oficiálně představila novou devátou generaci, která designově vypadá jako velká evoluce předcházejícího modelu, o čemž svědčí i původní platforma, ale Japonci významně vylepšili celkovou techniku. Nejmodernější Toyota Camry tak bude výkonnější, efektivnější a pohodlnější.

Nová Toyota Camry se začne vyrábět už začátkem letošního léta a bude vznikat na modernizované platformě TNGA-K. Toyota přepracovala platformu odcházejícího modelu a nově ji vybavili vyspělejšími tlumiči pro komfortnější jízdu i pokročilejší jízdní vlastnosti. Zásadní novinkou nejmodernější generace je však nové silnější srdce pod kapotou.

Video placeholde
Toyota Camry 2024: Oficiální video • Toyota

V Česku se Toyota Camry bude prodávat s osvědčeným hybridním čtyřválcem o zdvihovém objemu 2,5 litru. Maximální výkon motoru vzrostl o šest procent na výsledných 170 kW (231 koní) při současném snížení spotřeby paliva na kombinovaných 5,1 l/100 km v cyklu WLTP. Automobilka však dodává, že udávaná spotřeba je zatím pouze orientační, protože čeká na konečnou homologaci modelu.

Novinka je vybavena nejmodernější pátou generací hybridního pohonu od Toyoty, která je mezigeneračně účinnější a dynamičtější. S akcelerací z 0 na 100 km/h za 7,9 sekundy je nová Toyota Camry o čtyři desetiny sekundy rychlejší než předchůdce. Nejnovější hybrid s novým akumulátorem současně pracuje s nižšími otáčkami motoru, díky nimž je úspornější a reálně tišší.

Celý článek najdete na Auto.cz >>>