Nuselská mlékárna hledá kupce, slevila o polovinu

Nuselská mlékárna

Nuselská mlékárna Zdroj: Naxos.cz

Areál bývalé Nuselské mlékárny v Praze 4 je na prodej. Dražební společnost Naxos, která nyní ve výběrovém řízení hledá kupce, cení 7,5hektarový pozemek se starou výrobní budovou, sklady a dalšími objekty na 95 milionů korun.

O koupi brownfieldu už jednala přede dvěma lety s jeho majitelem, firmou Nuselská cz, developerská společnost Central Group, která tam plánovala postavit rezidenční komplex o dvou stovkách bytů. Kupní cena byla tehdy stanovena na 177 milionů korun.

„Po vyhodnocení projektu jsme se rozhodli od smlouvy odstoupit,“ řekl deníku E15 předseda představenstva developera Dušan Kunovský. Celkové investiční náklady odhadoval na 800 milionů korun. Náklady na vyčištění a revitalizaci komplexu by tehdy podle Kunovského zamýšlený projekt neúměrně prodražily.

Jak uvádí Naxos, nyní je areál z 95 procent pronajatý více než čtyřem desítkám firem, a to převážně k administrativě, skladování a parkování.Bytové projekty už v Praze vznikly na místě bývalých čokoládoven v Modřanech či holešovického pivovaru.