Policie opět zasahovala před zkrachovalou vagonkou Heavy Machinery

Ve vagónce Heavy Machinery probíhá inventarizace majetku insolvenční správkyní. Opětovně při tom zasahovala policie.

Ve vagónce Heavy Machinery probíhá inventarizace majetku insolvenční správkyní. Opětovně při tom zasahovala policie. Zdroj: Archiv Profit

Heavy Machinery, dříve Legios, lounský výrobce vagónů
Před sídlem Heavy Machinery, dříve Legios, opět zasahovala policie.
3
Fotogalerie

Policisté v noci na dnešek po týdnu opět zasahovali v areálu lounské vagonky Heavy Machinery. Nikoho nezadrželi a nikdo nebyl zraněn, informovala mluvčí lounské policie Irena Pilařová. Výrobce vagónů je v úpadku a insolvenční správkyně nyní provádí inventarizaci majetku.

„Po jedné hodině ráno nám byla oznámena konfliktní situace v lounské firmě. Policisté na místě činili kroky k zajištění bezpečnosti osob a majetku,“ uvedla policejní mluvčí.

Během zásahu policisté nepoužili donucovací prostředky. „Nyní zjišťujeme, zda došlo k protiprávnímu jednání a situaci u firmy stále monitorujeme,“ uvedla Pilařová.

V areálu zasahovali policisté už před týdnem, tehdy padl i výstražný výstřel, protiprávní jednání nezjistili. Insolvenční správkyně Petra Hýsková tehdy uvedla, že do areálu Heavy Machinery Services (HMS), dříve Legios, pronikly asi tři desítky mužů, kteří vyvolali potyčku s ostrahou. Proti postupu správkyně se ohradila společnost HMS.

Výrobce vagonů je v úpadku od února 2014, věřitelům dluží přes 3,3 miliardy korun. Krajský soud v Českých Budějovicích, který insolvenci řeší, před pár dny znovu zamítl reorganizaci společnosti HMS. Soud zároveň na majetek firmy prohlásil konkurz a na 21. srpna svolal schůzi věřitelů.