Ravensburger vyrábí 3D puzzle

Ravensburger

Ravensburger Zdroj: ctk

Trojrozměrnou Eiffelovu věž nebo indický Tádž Mahal v podobě puzzle dokáže vyrobit firma Ravensburger Karton v nové hale, kterou v pátek otevřela. V průmyslové zóně města Polička ve východních Čechách investovala zhruba 130 milionů korun. Získala tak čtyři robotizovaná pracoviště na výrobu prostorových puzzle a třicet strojů na lisování plastových dílů.

V multifunkční hale se také budou spouštět nové projekty a bude se v ní kompletovat zboží mířící do Spojených států. Vedle her pro děti i dospělé, které se v Poličce vyrábějí pro mateřskou firmu v Německu, se chce podnik pokusit také o vlastní cestu – výrobu plastových dílů pro automobilový průmysl.

„Vývoj her a technologií pro ně se odehrává v německé firmě. Výrobky pro automobilový průmysl budou v naší režii,“ uvedl jeden z jednatelů společnosti Marcel Hlouš. Tato část produkce je zatím podle jeho slov na počátku. Teprve po dokončení stavby nové haly začne firma zjišťovat, na kterých trzích a se kterými konkrétními výrobky by uspěla.

Hospodářské výsledky Ravensburger KartonHospodářské výsledky Ravensburger Karton | E15

Ravensburger Karton je českou pobočkou německé firmy sídlící ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko. Výrobní podíl této pobočky na celkové produkci firmy dosahuje téměř osmdesáti procent. Firma patří k nejvýznamnějším zaměstnavatelům města Polička i okolních obcí. V současné době zaměstnává šest stovek pracovníků.

„Vedle města samotného je firma Ravensburger naším nejdůležitějším zaměstnavatelem,“ potvrzuje místostarostka Poličky Marie Kučerová. Daňový přínos pro město nelze podle jejích slov odhadnout vzhledem k sídlu firmy v Německu. V každém případě by město chtělo nalákat více podobných podniků, pro které má připravenou průmyslovou zónu na okraji města. „Zatím však máme problém s dodávkou dostatečného množství elektřiny,“ dodala Kučerová.

V loňském roce stejně jako v roce předchozím dosáhla firma Ravensburger Karton tržeb zhruba 1,5 miliardy korun. „Zisk se pohybuje také na úrovni předminulého roku, někde kolem 150 milionů korun,“ sdělil Hlouš.

Igráčkovo vzkříšení

Potichu hračkářským rájem