Řetězec COOP bude prodávat i elektřinu a plyn

Prodejna COOP

Prodejna COOP

Skupina COOP, která v Česku provozuje téměř 2800 družstevních prodejen, vstupuje na trh s energiemi. COOP Energy začne prodávat plyn a elektřinu, zákazníkům chce nabídnout výhodné ceny a kvalitní služby.

Maloobchodní řetězec COOP, který je dominantní na vesnicích, se po potravinách chystá na trh s energiemi. „Cílem je i další rozšíření služeb zákazníkům v regionech. Na rozdíl od jiných nabídek COOP Energy poskytuje informace zákazníkům neagresivní formou,“ uvedla firma. Společnost bude energie nabízet zákazníkům přes své prodejny.

Pilotní projekt odstartoval na začátku roku v prodejnách Konzumu Ústí nad Orlicí, který působí v Pardubickém a Královéhradeckém kraji. Od března 2013 by se měl postupně rozšířit do ostatních prodejen COOP v České republice.

Svaz českých a moravských spotřebních družstev (SČMSD) sdružuje 53 spotřebních družstev, z toho 47 obchodních, která provozují dohromady téměř 2800 prodejen s celkovou prodejní plochou okolo 400 tisíc metrů čtverečních a zaměstnávají 15 tisíc lidí. Spotřebním družstvům skupiny COOP loni stouply tržby o 1,3 procenta na přibližně 26,3 miliardy korun.